Várkert Bazár

bbár

Ünnepi dupla koncerttel várja a közönséget a népszerű Budapest Bár

Ünnepi dupla koncerttel várja a közönséget a népszerű Budapest Bár a Várkert Bazárban december 17-én. A délutáni fellépés már teltházas, de a rajongóknak ez ne szegje kedvét, mert az estire még kaphatók jegyek. Behumi Dóri, a zenekar énekese, az egykori Jazz+Az formáció dívája elmondta, milyen különleges dalokkal készül a koncertekre, mesélt a Budapest Bár legviccesebb ünnepi fellépéséről és azt is elárulta, hogy náluk milyen finomság kerül terítékre karácsonykor. 

Hogyan varázsoltok karácsonyi hangulatot a Várkert Bazár színpadára jövő vasárnap?

A karácsonyi fellépéseink mindig különlegesek, mivel az Ünnep című lemezünk dalaira csak ilyenkor kerül sor, ezeket nemcsak a közönség, de mi előadók is nagyon szeretjük. Igazi ajándék számomra, hogy végre elénekelhetem a híres amerikai örökzöldet, a Christmas Song-ot. Az amerikai karácsonyi dalok a kedvenceim, egész évben tudnám énekelni őket.

Melyik volt a legemlékezetesebb ünnepi koncertetek?

Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindegyik az, hála a közönségünknek. Az egyik legviccesebb fellépésünk is az ünnepi időszakhoz kötődik. Jó pár évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy Mikulás koncertet adunk, így utólag el merem árulni, hogy nem kellett volna, mert beletört a bicskánk. Nagyon sok gyereket elhoztak, akik hihetetlenül cukik voltak. De mi nagyon megrémültünk a helyzettől, hogy egy izgő-mozgó, szaladgáló közönségnek kell előadnunk. Aki adott már elő gyerekeknek, az tudja csak, mekkora kihívás ez. Rutkai Borinak szerencsére volt tapasztalata, mert a saját zenekarával rendszeresen fellép gyerekek előtt, így neki otthonos volt a közeg, és végül ő mentett meg minket.

Hogyan ünnepled a karácsonyt?

A karácsonyi menüt anyukám főzi. Minden évben más fogásokkal vár minket, de a töltött káposzta az állandó, nagyon szeretjük. Gyerekkoromban mindig színes műsorral készültünk a szentestére. A nővéremmel zenéltünk, énekeltünk, verseket mondtunk, hosszan próbált, komoly előadásaink voltak. Manapság a kislányom vette át a stafétát, idén is lesz táncbemutató, csellózás, közös muzsika és ének, már várom!