Várkert Bazár

bazár

Különleges beszélgetések a nyári szünet előtt!

A nyári szünet előtt még utolsó alkalommal találkozhattok ismeretterjesztő sorozatainkkal, különleges helyszínekkel és rendhagyó témákkal készültünk!

📜06.15. 19:00, Rejtélyes történelem - Száz éves a levéltár épülete és 300 éves a levéltár

A levéltár történetéről és feladatairól az itt őrzött páratlan értékű kincsekről, izgalmas kuriózumokról beszélget a Rejtélyes történelem házigazdája, Katona Csaba a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatójával, Szabó Csabával.

💐06.19. 20:00, Szárazárok színpad - Szentivánéji OpeRandi: Varázslat, természet, szerelem egy rendhagyó estén

A nyár beköszöntével, rendhagyó helyszínen, a szabad ég alatt elevenedik meg OpeRandi sorozatunkban Benjamin Britten: Szentivánéji álom című operája. Főszerepet kapnak a mohák, virágok és a hozzájuk kapcsolódó áriák. Vendégeink segítségével elmélyülünk a természet élénkzöld rengetegében, beszélgetünk az operákban megjelenő virágok szimbolikájáról, a virágáriákról, az ehető virágokról, a virágvacsorákról és a növények varázserejéről.

🌊06.21. 19:00, Lovarda - Várkert Irodalom:  A tenger titkai - zenés irodalmi est

Mit jelent számunkra a tenger, a víz? Szabadságot vagy csöndet? Szemlélődést vagy küzdelmet? A nyár közeledtével, ezekhez a gondolathoz kapcsolódóan június 21-i, szezonzáró Várkert Irodalom esten az irodalmat, a zenét és az életünket inspiráló tenger és víz kerül fókuszba. A zenés felolvasószínházban Wunderlich József és Bach Kata színművészek, valamint Kézdy Luca hegedűművész improvizációval átitatott előadásában elevenednek meg Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Márai Sándor, Weöres Sándor, Szabó Magda és más írók kultikus műveinek részletei.