Várkert Bazár

Közelebb a közönséghez a Várkert Akusztikkal

Molnár Tamás szerzői estjével indul idén a Várkert Bazár sztorizós, kulisszatitkokkal és alkotói történetekkel színesített zenei programsorozata. A Várkert Akusztik exkluzív koncertjein népszerű zenészek lépnek ki a megszokott felállásukból vagy feltörekvő fiatal zenekarok lépnek fel, hogy hangszereikre koncentrálva hozzák közelebb zenéjüket a közönséghez.

Február 23-án Molnár Tamás dalszerző, énekes várja a hangszerekre koncentráló zenei oázis rajongóit. Farkas Izsák hegedűművésszel akusztikus hangszerelésben szólaltatják meg a szerző kedvenc dalait az Anti Fitness Club, a JETLAG és a szólólemezes korszakaiból, de más előadóknak írt repertoárjából is válogat majd erre a különleges alkalomra. Az est vendége a Hiperkarma főhőse, Bérczesi Róbert lesz, akivel többek között a hamarosan megjelenő közös dalukat is elhozzák, így a Várkert Bazár színpadán szólal meg elsőként élőben. A koncert középpontjában a szerzői előadás, a sokszor mindössze két hangszerre lemeztelenített dalok és a mondanivaló szinte tapintható közelsége áll.

 

 

Március 24-én az Aranyakkord formációja folytatja a sort Kiss Tibivel és Vastag Gáborral. A kísérleti műhely és dalkeltető igazi örömjáték lesz a zenével és a szöveggel. Csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót. Igazi szobazene hangulatot idéznek, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez, saját számaik mellett improvizációk képében is helyet kap majd a zenei alkotás pillanata.

 

 

És hogy ki jön még a folytatásban? Áprilisban Szűcs Krisztián egy különleges estével fog berobbanni a Várkert Akusztik színpadára, májusban pedig Jónás Vera mutatja be, mit is jelent számára a hamisítatlanul eklektikjus tigris pop.