Várkert Bazár

Kozma Orsi

Egyszerre boldogság és izgalom ilyen rangos helyszínen koncertezni - A Várkert Akusztik következő vendége Kozma Orsi és zenekara

Egyszerre boldogság és izgalom ilyen rangos helyszínen koncertezni

A Várkert Akusztik következő exkluzív vendége Kozma Orsi és zenekara lesz. A Jazz+Az és a Cotton Club Singers tagjaként ismertté vált énekesnőt a 2024-es évre tervezett fellépésekről kérdeztük, de mesélt zenekarának megalakulásáról is. Orsi elárulta milyen nagy találkozásokból született dalokkal, különleges feldolgozásokkal várja a közönséget február 22-én a Várkert Bazárban.

Hogy indult az éved?

Fogadalmakat nem szoktam tenni, de azért felírtam pár célt a határidőnaplóm hátuljára, kíváncsi vagyok, mi fog megvalósulni belőlük. Próbákkal indult az új esztendő, a Cotton Club Singers zenekarral a januári dupla koncertekre készültünk és már dolgozom az új tematikus estemen is. Tervezgetem az év többi fellépését is, szeretnék egy adventi turnét és egy templomi nagykoncertet. Nagyon várom már a legközelebbi koncertemet, ami a Várkert Bazárban lesz.

Nem először lépsz fel itt..

A legutóbbi Streisand-estem emlékezetes és meghitt pillanatokkal teli élmény volt, az elejétől kezdve együtt utaztunk, lélegeztünk a közönséggel. Egyszerre boldogság és izgalom ilyen rangos helyszínen koncertezni. Nagyszerű az atmoszféra, inspiráló a közeg és szuper az akusztika. Nagy az elvárás magam felé, hogy kivételesen jól sikerüljön a fellépésünk. A várkertbazáros közönség csodás, mindig kíváncsi rám és szeretettel fogad.

Milyen dalokkal készülsz a Találkozások újra koncertedre?

Különleges tematikájú műsor lesz, a pályámat meghatározó fontos találkozásokat vesszük sorra és az azokból született dalokat. Erősen hatott rám például Novák Péter, a Dés László-Geszti Péter duó. A koncerten mesélek majd erről az időszakról és lesz jazz is meg az is. Elárulom, hogy olyan dallal is készülök, amit ezen az estén adok elő először. Egyik kedvencem a Változik a világ című dal is mindenképp elhangzik majd, új értelmet nyer a quartet-hangzásban. Mindenfelé kalandozunk a közönséggel, igazi örömzenélés lesz Cseke Gábor, Hárs Viktor, és Pusztai Csaba zenésztársaimmal.

Dolgozol új albumon?

Egyelőre a tavaly megjelent a Változik a világ című szóló albumomé a főszerep, a Kösz, hogy jöttél című szerzeményemből klip is született. Tavasszal szeretnék még egy klippel kijönni, amely a lemezen halható dalok közül dolgozna fel egyet. Eddig összesen öt szólólemezem jelent meg, a kvartettel pedig három album.

Több mint egy évtizede énekelsz együtt a zenekarral. Hogyan alakult a közös életetek?

Teljesen véletlenül alakultunk meg egy születésnapi koncertfelkérésnek köszönhetően nagyjából 15 évvel ezelőtt. Ezután sokan bátorítottak, hogy foglalkozzak tovább a jazz-zel, én pedig hűséges maradtam a műfajhoz és a zenészeimhez is. Nagy utat tettünk meg közösen, sokat köszönhetek ennek a találkozásnak, és hálás vagyok, mert rengeteget tanulok minden közös munkából. Remélem, sokáig együtt fogunk muzsikálni, legközelebb a Várkert Akusztik koncertünkön, amit mindannyian nagyon várunk.

 

NZSA