Várkert Bazár

tóth vera

“Dívák újéve” címmel ad fergeteges koncertet január 4-én Tóth Vera

Tóth Vera énekesnőt a Megasztár című tehetségkutató műsorból ismerte meg az ország, s azóta négy lemeze jelent meg. Legközelebb január 4-én a Várkert Bazárban láthatja a közönség, ahol a Budapest Jazz Orchestrával és Király Lindával lép színpadra. Vera elárulta, milyen dalokkal készülnek, de mesélt arról is, miért volt számára sorsdöntő év 2023, illetve miért várja már most 2025-öt. JEGYVÁSÁRLÁS ITT!

Készülsz már az újévi koncertre?

Természetesen! Nagyon várom, imádom a Várkert Bazár profi hang- és fénytechnikával felszerelt rendezvénytermét, ahol minden tökéletesen szólal meg. Akik lemaradtak a karácsonyi fellépésemről, azoknak üzenem, hogy szeretettel várom őket januárban. Ígérem, elűzzük a sötét gondolatokat, ha esik, ha fúj, fantasztikusan kezdjük majd 2024-et!

Kikkel lépsz színpadra?

Állandó, rajongva szeretett big bandemmel, a Budapest Jazz Orchestrával. Már vagy tizenhárom éve játszunk együtt, rendkívül inspirálóak. A közönségünk is elámul, amikor megszólal a ritmusszekció a szaxofonokkal, harsonákkal és trombitákkal erősítve. Az új évi újrakezdéshez nagyon jól jönnek majd az erős női energiák. Király Linda lesz az est egyik dívája és energiafelelőse, belevaló, tüzes énekesnő.

Mióta ismeritek egymást?

Évtizedek óta, és állítom, ha mi összefogunk, szikráznak a színpadon az energiák. A közönség úgy megy majd haza, hogy „na, most már simán indul az évem!” Előadunk feldolgozásokat és a lemezemen szereplő dalokat is, mind tele lesznek valamiféle lélekmorzsával.

Van kedvenced közülük?

Az egyik legfontosabb talán A tükör túlfelén című dalom. Mert már tudom, hogy nem mindegy, kit és hogyan látok abban a bizonyos tükörben, és a „csak most találtam rám” érzésről mesél. Szerintem ez a dal mindenkinek erőt adhat, nemtől és kortól függetlenül.

Milyen évet hagysz a hátad mögött?

Mondhatom, hogy 2023-ban nőttem fel, ebben az évben minden és mindenki a helyére került az életemben. Olyan helyzetekbe sodort az élet, amik megedzettek, s most már nem csak egy aranyos énekesnő válaszol a kérdésekre, hanem egy tudatos felnőtt. Hálás vagyok a sorsnak ezért. Ebben az évben lettem asszony. A párom kivételes ember, a házasságra is miatta tudtam igent mondani. Kétlaki életet élünk, Palkonyán és Budapesten lakunk. Szerencsés vagyok, mert sok értékes, jószívű ember kísér az utamon, úgy érzem, hogy ezek a kapcsolatok örökké tartanak majd.

Mit vársz a jövő évtől?

Jövőre már kezdek készülni 2025-re, akkor leszek 40 éves, amit énekesnőként is szeretnék megünnepelni. Az a vágyam, hogy egy nagy helyszínen adjak koncertet. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, elő kell teremtenem a szükséges anyagi forrást, ami nagy kihívás.

Sokan úgy gondolják, a negyven vízválasztó egy nő életében. Tartasz tőle?

Az életközepi válságomon már túl vagyok, szerencsére nálam jóval hamarabb jött el. Úgyhogy őszintén mondhatom, nem. De az biztos, hogy a kor előrehaladtával bizonyos dolgokra, például az egészségre jobban oda kell figyelni. Fontos számomra a spiritualitás, minden akadályt könnyebb legyőzni hittel, mivel erőt merítek abból, hogy észreveszem az engem körbevevő értékeket. Továbbvisz a napsütés, s hiszek abban, hogy minden reggel egy új lehetőség.

 

(NZSA)