Várkert Bazár

petőfi koncert

Bluesos-rockos Petőfi-koncert Ferenczi Györgyékkel

A népszerű zenész régóta Petőfi-hívő. Számos versét zenésítette már meg csapatával, az 1ső Pesti Rackákkal, miközben saját elmondása szerint sikerült belülről megismernie a Nemzeti dal költőjét.  „Közben jöttem rá, hogy a beszélt nyelv szintjére kell visszabontani ezeket a verseket ahhoz, hogy hitelesen előadhatók legyenek. Így mielőtt felénekeltem volna őket, az összes verset hangosan felmondtam a tükör előtt – Petőfi sorai ugyanis nem tűrik a modorosságot és a manírokat, valamennyit lerugdossák magukról. Azért kellett a tükör, hogy észrevegyem és hátrahagyjam a sajátjaimat.”

Az eredmény egy Petőfi album és egy nagyszabású koncert lett, amely elnyerte a Petőfi zenei díj „Év koncertje” elismerését is, július 21-én pedig a várkert Bazár szabadtéri nagyszínpadán lesz látható-hallható a Rackajam és a Modern Art Orchestra előadásában.

„Egy tizenhárom fúvóssal kísért Petőfi-műsorra lehet számítani. Ami pedig minket illet, ez a koncert egy dolgos hétköznapok jellemezte, érdekes folyamat fontos állomása lesz: az ugyanis, amin eddig dolgoztunk, csak július 21-én, a színpadon fog beérni. A magam részéről már alig várom, hogy ott legyek!” – idézi a zenészt a Magyar Nemzet.

Kihagyhatatlan élmény a blues, a rock és a kőkemény Petőfi rajongóinak!

Jegyek ITT!