Várkert Bazár

Természetfotó

Víz a legszebb magyar természetfotókon


Természetfotó kiállítás nyílt a Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében. 26 kiváló magyar fotós munkái jelennek meg a kerítésen, összesen 41 kép mutatja be a vizek világát, szebbnél szebb pillanatokban megörökítve.

„A 26 hazai természetfotós stílusa és indíttatása különböző. Sokszínűek és változatosak – éppúgy, mint ennek a tárlatnak a témája, a víz. Ezért a képeiket sem rendeztem keretek közé, szorítottam fejezetekbe. Úgy válogattam őket, hogy szabad párbeszéd alakulhasson ki a művek között. 41 fotográfia: beszélgessen csak egy harmatcsepp a tengerrel, a jég a párával, belvíz az óceánnal, molnárka a cápával, a tenger mélye a magas heggyel, hazai táj a külföldivel, lila csepp a zölddel, sarkvidéki jég a trópusi záporral, érintetlen zug az urbánnal." Radisics Milán, a kiállítás kurátorának szavai a természetfotó kiállításról.

A tematikáját a november 28-30 között megrendezésre került Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 inspirálta, amelynek mottója „A víz összeköt”, s amelyet Áder János Magyarország köztársasági elnöke, a Vízügyi Elnöki Testület tagja fővédnöksége alatt rendeztek meg.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2017. március 15-ig.

Galéria