Várkert Bazár

Ingyenes megtekinthető kiállítások a Testőrpalotában

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Csernus Tibor emlékműterembe és a Játékkiállításra!

Március 15-én zárt a nagysikerű Gésák a Duna-parton kiállításunk, de az átépítés alatt is zavartalanul látogatható két ingyenes kiállításunk.

Csernus Tibor emlékműterem:  

A Várkert Bazár Testőrpalota (Északi Palota) 3. emeletén berendezett állandó kiállítással a látogató bepillantást nyerhet nemcsak Csernus Tibor mindennapjainak legszűkebb környezetébe, hanem rajta keresztül megismerkedhet a páratlan életmű tárgyi hátterével is.

Az enteriőr a párizsi Bateau-Lavoir művészház első emeletén berendezett műterem hangulatát idézi fel használati tárgyaival, bútoraival és munkaeszközeivel együtt. A festmények mellett az érdeklődők olyan személyes relikviákkal találkozhatnak, mint a művész kedvenc repülőgépmodelljei, festőállványa, vagy az utolsó években használt gurulós festőszéke. 

 

Játékkiállítás:

A kiállításon a természettel még összhangban élő, a mában kis, eldugott falvakban, nagymamák emlékeiben még töredékeiben létező, gyűjtésekben fellelhető gyermekjátékokat, gyermekéletet mutatjuk be kézműves tárgyakon, fotókon keresztül.

Környei Alice első önálló interaktív gyermekfoglalkozásait a kecskeméti bábszínházban indította néhány évtizeddel ezelőtt. Budapesti nyilvánosságot a Millenáris nyitása hozott számára, ahol első tematikus programsorozatát elindította. Aztán a Mesterségek Ünnepe népművészeti nagyrendezvény hozott Alice és gyermekjátszója (és babajátszója) számára országos ismertséget.

Galéria