Várkert Bazár

Bomo Art

Május 20-án, pénteken megnyitott a Bomo Art Budapest üzlete a Várkert Bazárban Déli Bazársorán.

Az ideiglenes, három hónapos Pop Up Store-ban, a Bomo Art papírok modern hétköznapjainkba varázsolják a boldog békeidők hangulatát. A kézműves manufaktúra csapata azok számára alkotja tárgyait, akik szenvedélyesen rajonganak a kifinomult, elegáns papíráruért, akiket rabul ejt a minőségi papír érintése és a bőr illata, akiknek az egyedi design a legfontosabb, akik a kézműves termékekre szavaznak a tömeggyártással szemben.

Budapesti műhelyükben egy maroknyi elhivatott szakember manuálisan működtetett gépekkel alkotja a kézzel rajzolt, saját grafikás Bomo Art papírokat és naplókat.

A Bomo Art Budapest nemcsak elnevezésében és székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem papírjain is visszaköszönnek Budapest jellegzetességei. Megjelenik például az Opera, a Gresham-palota, a Várkert Bazár és még megannyi más csodás fővárosi épület apró részlete. A boldog békeidők hangulatát idézik a régi plakátok, képeslapok, kották motívumai, valamint a hazánk nagy művészeivel büszkélkedő papírok is.

Másik üzletük, a Régiposta utcában található, mely 2000 óta várja a papír és bőr kedvelőit. Boltjaik és webáruházuk kínálatát naplók, csomagolópapírok, képeslapok, fotóalbumok, receptes könyvek, különböző méretű telefonregiszterek és praxinoszkópok alkotják.

A Várkert Bazárban található üzlet előtt kihelyezett írógépet ajánljuk azoknak, akik úgy érzik olykor-olykor, hogy túl nagy a hajtás és megszeretnének állni egy pillanatra. Itt lehetőség nyílik arra, hogy leüljenek egy rövid időre, levelet írjanak, bevásárló listát vagy akár egy kis versecskét, esetleg egy egyperces novellát.  

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 10:00 és 18:30 között

Szombat-vasárnap: 10:00 és 18:00 között

 

Cím:

Várkert Bazár - Déli Bazársor

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Galéria