All 'Opera 2017

W. A. Mozart

Szöktetés a szerájból

Opera vetítés

Időpontok
Helyszín
Belépőjegy
3500Ft

All’Opera 2017 – Az olasz opera legjava a mozivásznon

A Közép-és Kelet-Európai régióban elsőként a budapesti Várkert Bazár csatlakozott a legnevesebb olasz operaházak előadásait élőben közvetítő All’Opera sorozathoz. Az évad következő előadása a Manon Lescaut lesz a Torinói Királyi Színházból, amit A tolvaj szarka követ Rossinitől, az olasz opera szentélyeként számon tartott milánói Scalából.

Az évad utolsó előadása június 19-én Mozart háromfelvonásos daljátéka, a Szöktetés a szerájból lesz, amelyet az olasz opera szentélyéből, a milánói Scalából közvetítenek. A darabot, amelyet a Scala a legendás rendező, Giorgio Strehler halálának 20. évfordulója alkalmából tűzött műsorra, Mattia Testi rendezi Strehler eredeti színpadra állítása alapján, a karmester ismét a nagyszerű Zubin Mehta. A főbb szerepekben fiatal német és svájci tehetségek, Lenneke Ruiten, Sabine Devieilhe, Mauro Peter, Maximilian Schmitt láthatók.

Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból
A milánói Teatro alla Scala előadása, a legendás rendező Giorgio Strehler halálának 20. évfordulója alkalmából, olasz nyelven, angol felirattal
Karmester: Zubin Mehta
Rendező: Mattia Testi, Giorgio Strehler eredeti színpadra állítása alapján
Főszerveplők: Lenneke Ruiten, Sabine Devieilhe, Mauro Peter, Maximilian Schmitt, Tobias Kehrer, Cornelius Obonya