Budapest Folk Fest

Időpontok
Helyszín
Öntőház udvar
Belépőjegy
2000Ft
5000Ft

 A fesztivál sztárvendége lesz a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román Mahala Rai Banda és a Nadara, együtt lép fel a legendás makedón gitáros, Vlatko Stefanovski és a bolgár fúvosfenomén, Theodosii Spassov. Különleges színfoltot képvisel a spanyolországi görög együttes, a Trio Feta Orchestra és a rendkívül sokoldalú izraeli fúvós, Amir Gwirtzman. A magyar művészek közül itt lesz Barabás Lőrinc és zenekara, kik együtt lépnek fel Kézdy Lucával, az Esszencia produkció, a Buda Folk Band, a hazai világzene egyik különlegessége, a ghánai származású Sena és a műfajokon átívelő Gypo Circus is. A Fonóba énekes és táncos mestereket hívtak meg Vajdaszentiványról, a Várkert Bazár borteraszán pedig a Tokos, a Fanafra Complexa, a PásztorHóra és a Fokos muzsikál a folkkocsmában. Vasárnap gyerekprogrammal várják a családokat. 

Május 25. Csütörtök

Helyszín: Várkert Bazár - Öntőház udvar

19.00 Esszencia: Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz, hisz céljuk nem kevesebb, mint a klasszikus és a jazz műfajok elegyítése a világon egyedülálló népzenei motívumkincsünkkel.

20.30 Nadara (RO)

A Nadara ma a legjobb erdélyi cigányzenekar, akik egyszerre merítenek a soknemzetiségű térség, magyar, román, szász hagyományaiból, valamint a spanyol és a balkáni roma tradíciókból.

22.00 Mahala Rai Banda (RO)

A Mahala Rai Banda nem akar mást, mint szórakoztatni, de ebben nem ismernek tréfát. A tuba, szaxofon, klarinét, trombita, a hegedű, harmonika, az elektromos gitár, az orgona és a basszusgitár kombó nem ismer lehetetlent!

23.00 folkkocsma a Borteraszon, muzsikál: Tokos

Május 26. péntek

Helyszín: Várkert Bazár - Öntőház udvar

19.00 Barabás Lőrinc Quartet feat. Kézdy Luca

20.30 Vlatko Stefanovski (MAC) & Theodossii Spassov (B) duó

A zenei világ egyik legismertebb etno-jazz gitárosa, Vlatko Stefanovski és az egyedi kaval-játékáról híres szólista, Theodosii Spassov ad közös koncertet első alkalommal Budapesten.

22.00 Sena

Nevezték a „freestyle koronázatlan királynőjének”, az „underground dívájának” egyaránt. Tény, hogy Sena megkerülhetetlen alakja nemcsak a hazai kluboknak, fesztiváloknak, hanem egyre ismertebb szerte a világon.

23.00 folkkocsma a Borteraszon, muzsikál: Fanfara Complexa

A Borteraszra és a folkkocsmába a belépés ingyenes!

Május 27. szombat

Helyszín: Várkert Bazár Öntőház udvar

19.00 Gypo Circus

A Gypo Circus három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, ütős refrének, príma szövegek. Kell ennél több?

20.30 Trio Feta Orchestra (ES)

Görög íz egyenesen Barcelonából, avagy a garantált zajos és táncos görög buli spanyol módra!

22.00 BaBa ZuLa (TR)

Rituális koncertjeiket több művészeti ág jelenléte teszi izgalmassá. Zenéjüket próbálták a pszhichedelikus folknak, az avantgárdnak, a dubnak vagy elektronikus világzenének kategorizálni, de egyik sem és egyben mindegyik igaz rá! Abban biztosak lehetünk: A BaBa ZuLára mindenki sokáig fog emlékezni!

Jegyár: early bird március 31-ig 1500 Ft, elővételben: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft
 

23.00 folkkocsma a Borteraszon, muzsikál: PásztorHóra

A Borteraszra és a folkkocsmába a belépés ingyenes!

 

Május 28. vasárnap – gyereknap és családi nap a Várkert Bazár és a Fonó közös szervezésében

Helyszín: Várkert Bazár

Az egész vasárnapi programra ingyenes a belépés!

 

Reneszánsz udvar

15.00 Szárnyas Sárkányok előadás - gólyalábasok

16.00 Majorosi Ági bábszínháza: Százszorszép Bóbiska

17.30 Sarjú Banda – koncert A Sarjú Banda a Fölszállott a Páva gyerekévadjának egyik széles körben népszerűvé vált virtuóz együttese.

 

Öntőház udvar

19.00 Amir Gwirtzman (IL)

Amir Gwirtzman produkciója egy komplex multikulturális zenei szövet, amihez az inspirációt a latin zene, az amerikai rhythm & blues, a jazz, a klezmer, a kelta és a melankolikus örmény hagyomány és a cigányzene energiája adja.

20.00 Buda Folk Band Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában.

21.30 Dikanda (PL)

Koncertjeik energiával, szenvedéllyel, spontaneitással, érzelemmel teli egyedülálló zenei utazások, ahol különleges kapcsolat alakul ki zenészek és közönség között.

23.00 folkkocsma a Borteraszon, muzsikál: Fokos

Fesztiválbérlet (szerda-szombat): 5000 Ft elővételben/7000 Ft a helyszínen

A vasárnapi programokra ingyenes a belépés!